Smaken

Feestelijke taarten:
Voor de taart zelf heb je volgende keuzes:
  • Biscuit: dit is een luchtige taart bereid zonder vetstof. Smaak: vanille.
  • Cake: dit is een rijkere botercake. Smaak: vanille, chocolade, marmer (= vanille en chocolade) of citroen.
Biscuit wordt steeds voorzien van 2 lagen vulling. Voor cake wordt op voorhand gevraagd hoeveel lagen vulling je tussen je cake wil, met een maximum van 2 lagen. Cake is immers al vrij rijk, en sommige klanten verkiezen daarom maar 1 laag of zelfs geen vulling.

 

Voor de vulling heb je de volgende keuzes:
  • Boterroom op basis van Zwitserse meringue, in verschillende smaken:
* Vanille boterroom: heerlijke boterroom op smaak gebracht met 100% natuurlijk vanille-extract van de beste kwaliteit.
* Vanille boterroom met frambozen (ingevroren – het hele jaar door): vanille boterroom gecombineerd met geurige frambozen voor een frisse toets.
* Vanille boterroom met verse aardbeien (enkel in seizoen, van april tot en met september).
* Vanille boterroom met confituur: laagjes vanille boterroom gecombineerd met de confituur van je keuze.
* Chocolade boterroom: luchtige boterroom op smaak gebracht met Belgische Callebaut chocolade.
* Nutella boterroom: luchtige boterroom op smaak gebracht met de bekende chocolade-hazelnootpasta.
* Espresso boterroom: luchtige boterroom op smaak gebracht met Nespresso kwaliteitskoffie.
* Speculaas boterroom: heerlijke boterroom op smaak gebracht met Lotus speculaaspasta.
  • Chocomousse: heerlijke vers gemaakte chocomousse op basis van Belgische Callebaut chocolade. Chocomousse wordt enkel als vulling gemaakt voor biscuit, niet voor cake. Aan de buitenkant van je taart zal nog steeds een laagje chocolade boterroom worden aangebracht als ‘lijm’ tussen je taart en de suikerpasta.
  • Aardbeienmousse (enkel in seizoen, van april tot en met september): romige aardbeienmousse gemaakt van verse aardbeien. Aardbeienmousse wordt enkel als vulling gemaakt voor biscuit, niet voor cake. Aan de buitenkant van je taart zal nog steeds een laagje vanille boterroom worden aangebracht als ‘lijm’ tussen je taart en de suikerpasta.
  • Confituur: laagjes confituur in de smaak van je keuze. Aan de buitenkant van je taart zal nog steeds een laagje vanille boterroom worden aangebracht als ‘lijm’ tussen je taart en de suikerpasta.
Voor de suikerpasta decoraties werken we zoveel mogelijk met de kwalitatief hoogstaande suikerpasta van Callebaut. Deze heeft een heel fijne structuur en aangename vanillesmaak.

 

Cupcakes:
Cupcakes worden steeds gemaakt van cakedeeg. Smaken: vanille, chocolade, marmer (=vanille en chocolade) of citroen.
Tussen de suikerpasta en de cakejes altijd een dun laagje vanille boterroom aangebracht als ‘lijm’.
Voor de suikerpasta decoraties werken we zoveel mogelijk met de kwalitatief hoogstaande suikerpasta van Callebaut. Deze heeft een heel fijne structuur en aangename vanillesmaak.

 

Allergenen:
– Biscuit: eieren, tarwe (gluten)
– Cake en cupcakes: eieren, tarwe (gluten), melk, soja (enkel voor cake waarin chocolade is verwerkt)
Zowel de biscuit, cake als cupcakes kunnen in een glutenvrije versie gemaakt worden – zie hiervoor ook bij ‘Informatie en Prijzen – Glutenvrij’
– boterroom:  eieren, melk, soja (chocolade boterroom), hazelnoten (Nutella boterroom), tarwe(gluten) (speculaas boterroom)
– Chocomousse: eieren, melk, soja
– Aardbeienmousse: eieren, melk, (aardbeien)

 

 

Flavours

Special cakes:
For the cake itself we offer following options:
  • French ‘biscuit’: a light and airy cake which is made without fat. Flavour: vanilla.
  • Sponge cake: a rich sponge cake. Flavours: vanilla, chocolate, marble (= vanilla and chocolate), lemon.
Both French biscuit and sponge cake can be made in a gluten free version – please see the section ‘Informatie en Prijzen – glutenvrij’ for more details.

 

French biscuit always has two layers of filling. If you choose sponge cake, you will be asked how many layers of filling you prefer, with a maximum of 2 layers. Since sponge cake is quite rich, some clients prefer to only have 1 layer or even none. Possible flavours of filling:

 

  • Buttercream: freshly made Swiss meringue based buttercream in the following flavours:
* Vanilla buttercream: delicious buttercream flavoured with the best quality, 100% natural vanilla extract.
* Vanilla buttercream with raspberries (frozen – all year round): vanilla buttercream combined with fragrant raspberries that add a fruity and slightly tart element to your cake.
* Vanilla buttercream with fresh strawberries (only in season, from April till September).
* Vanilla buttercream with jam: layers of vanilla buttercream combined with the jam of your choice.
* Chocolate buttercream: a light buttercream flavoured with high quality Belgian Callebaut chocolate.
* Nutella buttercream: a light buttercream flavoured with the famous hazelnut chocolate spread.
* Espresso buttercream: a light buttercream flavoured with high quality Nespresso coffee.
* Speculoos buttercream: a light buttercream flavoured with Lotus speculoos (gingerbread) spread.

 

  • Chocolate mousse: home-made chocolate mousse made with high quality Belgian Callebaut chocolate. Chocolate mousse can only be taken as filling for a French biscuit cake,  not for a sponge cake. A layer of chocolate buttercream will still be spread on the sides of your cake to act as ‘glue’ between the cake and the sugarpaste.
  • Strawberry mousse (only in strawberry season, from April till September): creamy mousse made of fresh strawberries. Strawberry mousse can only be taken as filling for a French biscuit cake, not for a sponge cake. A layer of vanilla buttercream will still be spread on the sides of your cake to act as ‘glue’ between the cake and the sugarpaste.
  • Jam: lucious layers of the jam of your choice. A layer of vanilla buttercream will still be spread on the sides of your cake to act as ‘glue’ between the cake and the sugarpaste.
We work with the best quality sugar paste by the Belgian brand Callebaut. This sugar paste has a smooth, silky texture and a delicate vanilla flavour.

 

Cupcakes:
Cupcakes are made from a sponge cake batter. Flavours: vanilla, chocolate, marble (= vanilla and chocolate), lemon.
Cupcakes can be made in a gluten free version – please see the section ‘Informatie en Prijzen – glutenvrij’ for more details.
Cupcakes are glued to the sugar paste disk with a thin layer of buttercream. 
I work with the best quality sugar paste by the Belgian brand Callebaut. This sugar paste has a smooth, silky texture and a delicate vanilla flavour.