Over

p1050638-2-1000-pxl
Vanille Charlotte is een one-woman bedrijfje gerund door mezelf, Veerle. In een vorig leven was ik bankier, maar toen ik op een dag besloot dat ik liever iets léuks deed voor de kost, heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. En dat is bakken. Ik maak alles in mijn eigen keuken met de grootste aandacht voor smaak en presentatie. Er komen geen kant-en-klaar bakmixen aan mijn taarten te pas; ik gebruik enkel volwaardige ingrediënten en recepten die al jarenlang zijn getest en geproefd. Want als de dan toch iets te vieren hebt, dan wil je toch een écht lekkere taart?
Het creëren van iets lekkers uit eenvoudige ingrediënten als bloem, boter, suiker en eieren heeft voor mij altijd iets magisch gehad. Mijn gevoel voor detail kan ik kwijt in het maken van suikerpasta taarten en cupcakes. De glinsterende ogen van klanten bij het zien van hun op maat gemaakte taart geven me telkens opnieuw een enorme voldoening. Ik vind het daarom ook bijzonder belangrijk om naar de wensen van iedere klant te luisteren en hen de beste kwaliteit aan te bieden.
Anderzijds hou ik ook van no-nonsense taarten waar de smaak 100% juist zit. Taarten die je zo voor de hele familie op tafel zet bij een lekkere kop koffie of thee.
Mijn inspiratie? Die haal ik overal – eerst en vooral bij mijn klanten natuurlijk. Mijn taarthelden zijn onder meer Peggy Porschen in Londen en Sugarlips cakes in Utrecht. Wat zij creëren verbaast en inspireert me iedere dag. Maar ook koks als Jamie Oliver en Jeroen Meus, hoewel geen patissiers, boeien me al jaren door hun enthousiasme voor al wat lekker is. Martha Stewart is dan weer een alom lifestyle-wedding-huis-tuin en keuken inspiratiebron. Kortom, inspiratie doe ik overal op en alles wat mooi, lief, lekker en charmant is trekt wel mijn aandacht.
Ik hoop binnenkort voor jou een taart te maken!
Veerle
_____

About

Vanille Charlotte is a one-woman company run by myself, Veerle. A banker in a previous life, I decided one day that there should be more fun ways to earn a living. And that’s when I turned my hobby into my job and created Vanille Charlotte. I make everything at home in my own kitchen with great attention to detail and authentic flavours. I never use ready-made cake mixes; my cakes are made from scratch using the best ingredients and following recipes that have been tried and tested for years. Because special occasions deserve nothing but the best cakes!
Creating something delicious from simple ingredients such as flour, butter, sugar and eggs has always felt magical to me. I have two passions when it comes to baking – I love working with sugar paste which allows me to create beautiful, detailed cakes for special occasions. Seeing clients’ eyes light up when they see their bespoke cake fills me with pride and satisfaction, every single time. This is why I work on a small scale – it allows me to listen to my clients’ wishes and offer them the best possible quality.
On the other hand I also like baking no-fuss cakes where everything evolves around taste. Cakes you can proudly serve to the entire family and which simply taste delicious.
I get my ideas and inspiration from so many sources – first of all from my clients who come to me with questions and suggestions.  My cake heroes are Peggy Porschen in London and Sugarlips Cakes in Utrecht. Their creations inspire me every day and I am blown away by their skills and sense of detail.  Cooks like Jamie Oliver and Jeroen Meus, although not bakers, have also been a source of inspiration for me for years. Their enthousiasm for and down to earth approach to food continues to fascinate me every day. Martha Stewart is my allround lifestyle-wedding-house and garden source of ideas. In short, inspiration is everywhere and I’m drawn to everything beautiful, delicous, sweet and charming.
I hope to bake a cake for you soon!
Veerle